Propunere meniu de cocktail bar

poza-11

“Ce cocktailuri să aleg?” este una dintre cele mai des întrebări adresate de către miri după contractarea serviciilor de cocktail bar la nuntă.

În funcție de tipul de eveniment se concepe un meniu personalizat care să cuprindă după caz cocktailuri cu alcool, cocktailuri fără alcool și/sau shot-uri. De exemplu în cazul nunților se recomandă cuprinderea tuturor categoriilor de cocktailuri: cu alcool, fără și shot-uri, iar ca și proporționalitate ar fi ideal să cuprindă:

6-7 cocktailuri cu alcool

2-3 cocktailuri non-alcoolice

și

2-3 shot-uri

E important de menționat faptul că fiecare pereche de miri în parte au posibilitatea de a-și alege câte cocktailuri doresc și oricare dintre acestea, însă e bine să existe o proporționalitate. Prea puține feluri de băuturi vor duce la insatisfacția invitaților și automat la nemultumirea lor, iar prea multe feluri vor induce invitații în eroare, vor avea prea multe opțiuni, nu vor ști ce să aleagă și într-un final va fi o risipă atât de spațiu pe foile listate de meniu, cât și o risipă de ingrediente achiziționate.

Unul dintre rolurile importante ale barmanului este conceperea unui meniu de bar bine gândit astfel încât din aproximativ 12-13 cocktailuri să reușească să satisfacă toate gusturile invitaților în materie de băuturi: de la cel mai dulce la unul acrișor, de la unul mai spice la unul wow-surprinzător. Întotdeauna vor fi apreciate și încurajate propunerile mirilor la conceperea meniului, dar în același timp intervenția unui expert în domeniu este absolut necesară pentru un balans perfect și spre satisfacția tuturor.

Un exemplu de meniu de cocktail bar pentru o nuntă este acesta:

Cocktailuri cu alcool:

  1. Mojito (rom, lime, mentă, sirop zahăr, apă minerală, gheață) – clasic & freshSummer cocktail
  2. Tokyo Iced Tea (vodcă, rom, gin, lichior pepene, S&S, sprite, gheață) – yummy
  3. Bar Box Dream (rom, lichior blue curacao, sirop cocos, frișcă lichidă, suc ananas, gheață) – dulce & exotic
  4. Lynchburg Lemonade (whisky, lichior triplu sec, S&S, lime, sprite, gheață) – strong & surprinzător
  5. Hugo (lichior soc, prosecco, lime, mentă, apă minerală, gheață) – wow & ușor dulce
  6. Aperol Spritz (aperol, prosecco, apă minerală, portocală, gheață) – amărui bun
  7. Ultraviolet (vodcă căpșuni, lichior parfait d’amour, S&S, suc merișoare, sprite, gheață) – wow

Cocktailuri non-alcoolice:

  1. Hawaii (suc portocale, suc piersici, sirop grenadine, gheață) – dulce
  2. Green Apple (lime, sirop blue curacao, sirop zahăr, suc mere, gheață) – dulce & acrisor
  3. Electric Lemonade (lămâie, sirop blue curacao, sprite, S&S, gheață) – acrișor

Shot-uri:

  1. Jagermeister – clasic
  2. Kamikaze  – colorate & surprinzătoare
  3. After Eight Shot – yummy

After Eight

Pornind de la acest meniu standard ales putem deriva în decursul nunții la alte câteva zeci de cocktailuri. Niciodată un barman nu va refuza prepararea unui alt cocktail clasic sau provocarea unuia sofisticat din afara meniului scris, atâta timp cât ingredientele din bar îi vor permite acest lucru, pentru că întotdeauna vom întâlni, la orice eveniment, persoane care vor cere ”altceva” față de meniul afișat. Pornind de la acest aspect vom fi mereu pregătiți și luând exemplul meniului de mai sus vom putea crea pe lângă:

  1. Cuba LibreFresh cocktail with vodka
  2. Whiskey cola/energy/mere
  3. Vodca orange/energy/mere
  4. Jager mere/energy
  5. Long Island
  6. Gin Tonic
  7. Tom Collins
  8. White Russian
  9. Black Russian
  10. Bullforg
  11. Melonito
  12. Bellini
  13. Blue Lagoon
  14. Mai tai
  15. B52  ……etc

Acestea sunt doar o parte dintre ele, dar suficiente încât să-ți dai seama că posibilitățile sunt multe, foarte multe, depinde doar de îndemânarea și pricepera barmanului pentru execuția lor și tocmai de aceea revin și spun că rolul barmanului la o nuntă sau la orice eveniment care implică alcool este extrem de important. La fel cum un cocktail bar la o nuntă poate fi ”cireașa de pe tort”, la fel poate fi considerat și o risipă de timp, spațiu, energie și bani dacă oamenii din spatele barului nu se ridică la înălțimea petrecerii. Astfel, este important să cunoști îndeajuns de bine firmele cu care vei colabora, vezi păreri și review-uri, căci combinațiile cu alcool pot fi bune la o nuntă dacă știi cum să le servești.

Să fiți sănătoși!

De ce să alegi cocktail bar la nuntă?

Bar la nunta

Una dintre cele mai des întâlnite întrebări ale viitorilor miri este dacă își aleg sau nu cocktail bar/ bar mobil la nuntă.

În timp ce unii miri nu concep existența petrecerii nunții fără băuturi de la cocktail bar, alții își pun întrebarea dacă ar fi oportun să aibă barman la nuntă sau nu.

În luna februarie a acestui an (2018) am organizat un workshop cu tematica ”Cocktail bar la nuntă și degustare meniu de băutură” unde am prezentat motivele pentru care un bar mobil la orice eveniment este binevenit.

O nuntă începe lejer, invitații se acomodează cu locația, cu oamenii din jur, studiază aranjamentele florale, identifică fiecare serviciu pus la dispoziție și memorează zonele de prim interes: ringul de dans și DJ-ul sau formația, ospătarul care ii va aduce mâncarea și binențeles barul.

În 85% din cazuri unde există cocktail bar la nuntă în primele 2 ore invitații își vor comanda băuturile preferate prin intermediul ospătarului, fie că este vorba de așa-zisa băutura sălii: bere, vin, țuică etc, fie că este vorba de cocktailuri. Apoi, după dansul mirilor și după începerea efectivă a petrecerii, la fel 85% din invitați vor veni la bar să comande barmanului cocktailul dorit. Pentru că acesta este rolul unui cocktail bar: să scoată invitatul din confortul său de la masă și să îl facă să revină la bar din două motive:

  1. Pentru că i-a plăcut băutura
  2. Pentru că a socializat cu barmanul sau cu un alt invitat ce se afla la bar în acel moment.

Este binecunoscut faptul că la orice eveniment și în orice împrejurare un bar bine poziționat și aranjat va fi un pretext de socializare pentru orice persoană. Și tocmai de aceea, barul ca pretext de socializare și barmanul trebuie să formeze o echipă grozavă. Rolul barmanului și responsabilitățile sale sunt foarte importante la o nuntă. El nu poate fi doar o simplă persoană ascunsă în spatele unui mobiler care să facă băuturi după o listă de meniu prestabilită. El va intra în contact direct cu invitații, va socializa cu ei, va afla preferințele lor în materie de băuturi și abia apoi le va servi un cocktail pe măsură.

Când te gândești la cocktail bar te gândești la culori vii, un strop de exotic și diversitate de gusturi și în acest sens, chiar dacă va exista un meniu de bar listat pe mese cu 12 cocktailuri, atâta timp cât ingredientele din bar o vor permite, barmanul va concepe la cerere și alte băuturi din afara meniului.

De exemplu, orice meniu de cocktailuri va conține cel puțin o băutură pe bază de rom – cum ar fi un clasic Mojito (rom, lime, mentă, sirop de zahăr, sifon, gheață), dar nu e neapărat să conțină și Cuba Libre (rom, cola, lime, gheață). Însă dacă un invitat va merge la bar și va cere un Cuba Libre, deși el nu apare pe meniu, este clar că barmanul îl va servi; are în bar baza alcoolică rom, are lime și ce bar nu are cola? Este normal și firesc să servească și alte băuturi din afara meniului stabilit pentru că la orice nuntă, orice eveniment vor exista cel puțin două persoane care vor dori altceva și ei îi vor cere barmanului ”-Fă-mi ceva bun.”

Buni la bar

Și să nu vă fie mare mirarea când își vor face apariția la bar mătușile și vecinele pentru că un bar mobil este de cele mai multe ori un element nou pentru ele. În primă fază curiozitatea o va împinge pe cea mai curajoasă dintre ele la bar care va ajunge să comande inevitabil cocktailuri pentru toată masa: ”Mai dă-mi unul din ăla cu roșu că mi l-au luat fetele de la masă”. Apoi, încet, încet vor veni pe rând la bar pentru că este plăcut să poți sta la bar ca o doamnă și să-ți comanzi un cocktail sofisticat.

Dar, binențeles că nu putem vorbi de nuntă cu bar mobil și să nu menționăm de shoturi.

Sesiunea de shoturi are un farmec aparte, unește toți invitații întro veselie, întrun dans, întro bună dispoziție, întrun cântec și o voie bună, exact așa cum te aștepți de la o nuntă reușită!

Nunta la Cluj

Și cum altfel să fie o nuntă? Decât plină de iubire, dans și voie bună!

Să fiți iubiți!

Private party – Salicea, Casa Dinainte

poza-private-party

poza-private-party-2

Am avut ocazia sa cunoastem un cuplu extraordinar, Gabi si Andra, care au facut o petrecere absolut minunata. Au fost alaturi de ei oameni frumosi, tineri, parinti si copii, exact asa cum iti imaginezi ca ar trebui sa arete o familie mare si fericita!

Un eveniment deosebit, cu putine emotii, cu multe zambete si suprize si muuuuult dans! Cocktailuri racoroase intr-o zi calduroasa de vara au fost servite pe terasa care parca devenea neincapatoare de atata voie buna.

Pentru o zi am devenit parte din familia lor, iar asta ne-a facut si mai fericiti!

Si binenteles ca seara nu se putea incheia altfel decat cu o baie in piscina :)

Nunta Andrei si Alexandra la Campia Turzii

nunta-c-turzii-3

nunta-c-turzii

 

Intr-o zi minunata de duminica, am avut placerea de a organiza si a desarvarsi un cocktail bar minunat pentru a face nunta Alexandrei si a lui Andrei completa. Oameni frumosi, tineri si mai putin tineri s-au adunat la bar sa guste din bauturile pregatite special pentru ei. Oferta de cocktailuri a fost conceputa special pentru evenimentul lor, astfel incat fiecare din invitati sa sa regaseasca in cel putin 2-3 variante de mixuri de bauturi.

Invitatii s-au simtit minunat, iar petrecerea a tinut pana tarziu. Mirii nostri au fost relaxati si s-au putut bucura de o petrecere grozava! Felicitari si o viata plina de iubire va dorim <3

Majorat – Andrada, Cluj-Napoca

poza-majorat-1

 

poza-majorat-2Nu e usor sa devii adult :). Chiar daca parintii inca dicteaza cand vine vorba de organizare si buget, majorantii au totusi un cuvant de spus.

Ei stiu mai bine ce e la moda, ce se poarta si ce nu, iar un lucru deloc de neglijat este faptul ca petrecerea ar trebui sa fie o declaratie a personalitatii fiecaruia.

O fire calma, hotarata si parca putin prea matura pentru varsta ei, Andrada si-a dorit ca majoratul ei sa fie intr-un spatiu privat, fara exagerat de multa lume, dar totul sa fie aranjat cu bun gust si fiecare sa se simta confortabil.

Le-am oferit cocktailuri slab alcoolice, dar absolut delicioase si astfel au putut sa savureze mai multe bauturi fara a fi nevoiti sa intrerupa petrecerea din cauza unor picioare neascultatoare :).

Nunta Wonderland oct. 2015

nunta-wonderland

Tineri, frumosi si uniti!

Asa i-am vazut pe toti cei care au participat la aceasta nunta. Poate pentru ca a fost un eveniment restrans, de 80 de persoane, am ramas cu aceasta impresie, sau poate pentru ca erau toti tineri si frumosi, hotarati sa faca o nunta memorabila in cinstea Ralucai si a lui Cristi.
Totul a fost perfect: au ras, au dansat, s-au distrat si au creat momente memorabile alaturi de cei mai dragi oameni
Suntem mandri ca am avut si noi ocazia sa le oferim un alt fel de cadou: amintiri cu gust de cocktailuri!

Meniu de cocktailuri

cocktail09

Fiecare nunta este unica, fiecare eveniment are o personalitate aparte data de miri in primul rand – ca si actori principali, apoi de invitati, de zona si de obiceiurile pe care le implementeaza mirii, fie ca sunt autohtone sau imprumutate.
In acest sens, Cosmin, managerul de la Bar Box Events, a ales sa faca un meniu de cocktailuri personalizat pentru fiecare nunta in parte, astfel incat sa acopere nevoile tuturor celor prezenti si sa se adapteze cat mai bine pe specificul fiecarei zone unde s-a tinut evenimentul.
Iata o lista de bauturi care au fost printre cele mai cerute la un cocktail bar:

  • Mojito
  • Pina Colada
  • Cuba Libre
  • Aperol Spritz
  • Caipirinha
  • Hugo
  • Tequila Sunrise
  • Cosmopolitan
  • Hawaii
  • Pink Kiss

Si binenteles, au fost cateva cocktailuri speciale, unele introduse la dorintele mirilor nostri: Mimosa, Manhattan, Strawberry Daiquiri, Lynchburg Lemonade si al nostru Bar Box Dream.

Care este cocktailul tau preferat care nu ar trebui sa lipseasca de la nici un eveniment al tau?

Cocktail delicios de toamna

fall-cocktails-feature-image

Pentru ca sezonul rece s-a instalat deja pe meleagurile noastre, m-am gandit sa iti pregatesc un cocktail delicios care sa iti destinda putin trupul si mintea
Este o bautura calda pe baza de coniac, care iti va cuprinde toate simturile si te va dezmierda cu aromele lui imbietoare.
Pentru acest cocktail rasfatat de toamna vei avea nevoie de cana ta preferata de 220 ml si:

  • 40 ml coniac
  • 10 ml gin
  • 10 ml suc proaspat stors de lamaie
  • 15 ml sirop de vanilie
  • 80 ml suc incalzit de gutui
  • 1 lingurita de miere
  • 2 batoane de scortisoara

In cana incepem sa punem ingredientele: coniacul, apoi ginul, sucul de lamaie si siropul de vanilie. Acum incalzim sucul de gutui, cat sa fie cald bine, dar sa nu ajunga la punctul de fierbere. Turnam sucul incalzit in cana peste restul ingredientelor, adaugam mierea si amestecam bine, sa omogenizam toate ingredientele, apoi punem scortisoara si ne retragem repede in coltul nostru linistit, poate sub o paturica sa ne savuram cocktailul.
Aburii de alcool si aromele mirodeniilor din cana vor relaxa cu siguranta orice om care abia astepta sa ajunga acasa de la munca sau sa scape de traficul infernal din oras.
Relaxare placuta!