Propunere meniu de cocktail bar

poza-11

“Ce cocktailuri să aleg?” este una dintre cele mai des întrebări adresate de către miri după contractarea serviciilor de cocktail bar la nuntă.

În funcție de tipul de eveniment se concepe un meniu personalizat care să cuprindă după caz cocktailuri cu alcool, cocktailuri fără alcool și/sau shot-uri. De exemplu în cazul nunților se recomandă cuprinderea tuturor categoriilor de cocktailuri: cu alcool, fără și shot-uri, iar ca și proporționalitate ar fi ideal să cuprindă:

6-7 cocktailuri cu alcool

2-3 cocktailuri non-alcoolice

și

2-3 shot-uri

E important de menționat faptul că fiecare pereche de miri în parte au posibilitatea de a-și alege câte cocktailuri doresc și oricare dintre acestea, însă e bine să existe o proporționalitate. Prea puține feluri de băuturi vor duce la insatisfacția invitaților și automat la nemultumirea lor, iar prea multe feluri vor induce invitații în eroare, vor avea prea multe opțiuni, nu vor ști ce să aleagă și într-un final va fi o risipă atât de spațiu pe foile listate de meniu, cât și o risipă de ingrediente achiziționate.

Unul dintre rolurile importante ale barmanului este conceperea unui meniu de bar bine gândit astfel încât din aproximativ 12-13 cocktailuri să reușească să satisfacă toate gusturile invitaților în materie de băuturi: de la cel mai dulce la unul acrișor, de la unul mai spice la unul wow-surprinzător. Întotdeauna vor fi apreciate și încurajate propunerile mirilor la conceperea meniului, dar în același timp intervenția unui expert în domeniu este absolut necesară pentru un balans perfect și spre satisfacția tuturor.

Un exemplu de meniu de cocktail bar pentru o nuntă este acesta:

Cocktailuri cu alcool:

 1. Mojito (rom, lime, mentă, sirop zahăr, apă minerală, gheață) – clasic & freshSummer cocktail
 2. Tokyo Iced Tea (vodcă, rom, gin, lichior pepene, S&S, sprite, gheață) – yummy
 3. Bar Box Dream (rom, lichior blue curacao, sirop cocos, frișcă lichidă, suc ananas, gheață) – dulce & exotic
 4. Lynchburg Lemonade (whisky, lichior triplu sec, S&S, lime, sprite, gheață) – strong & surprinzător
 5. Hugo (lichior soc, prosecco, lime, mentă, apă minerală, gheață) – wow & ușor dulce
 6. Aperol Spritz (aperol, prosecco, apă minerală, portocală, gheață) – amărui bun
 7. Ultraviolet (vodcă căpșuni, lichior parfait d’amour, S&S, suc merișoare, sprite, gheață) – wow

Cocktailuri non-alcoolice:

 1. Hawaii (suc portocale, suc piersici, sirop grenadine, gheață) – dulce
 2. Green Apple (lime, sirop blue curacao, sirop zahăr, suc mere, gheață) – dulce & acrisor
 3. Electric Lemonade (lămâie, sirop blue curacao, sprite, S&S, gheață) – acrișor

Shot-uri:

 1. Jagermeister – clasic
 2. Kamikaze  – colorate & surprinzătoare
 3. After Eight Shot – yummy

After Eight

Pornind de la acest meniu standard ales putem deriva în decursul nunții la alte câteva zeci de cocktailuri. Niciodată un barman nu va refuza prepararea unui alt cocktail clasic sau provocarea unuia sofisticat din afara meniului scris, atâta timp cât ingredientele din bar îi vor permite acest lucru, pentru că întotdeauna vom întâlni, la orice eveniment, persoane care vor cere ”altceva” față de meniul afișat. Pornind de la acest aspect vom fi mereu pregătiți și luând exemplul meniului de mai sus vom putea crea pe lângă:

 1. Cuba LibreFresh cocktail with vodka
 2. Whiskey cola/energy/mere
 3. Vodca orange/energy/mere
 4. Jager mere/energy
 5. Long Island
 6. Gin Tonic
 7. Tom Collins
 8. White Russian
 9. Black Russian
 10. Bullforg
 11. Melonito
 12. Bellini
 13. Blue Lagoon
 14. Mai tai
 15. B52  ……etc

Acestea sunt doar o parte dintre ele, dar suficiente încât să-ți dai seama că posibilitățile sunt multe, foarte multe, depinde doar de îndemânarea și pricepera barmanului pentru execuția lor și tocmai de aceea revin și spun că rolul barmanului la o nuntă sau la orice eveniment care implică alcool este extrem de important. La fel cum un cocktail bar la o nuntă poate fi ”cireașa de pe tort”, la fel poate fi considerat și o risipă de timp, spațiu, energie și bani dacă oamenii din spatele barului nu se ridică la înălțimea petrecerii. Astfel, este important să cunoști îndeajuns de bine firmele cu care vei colabora, vezi păreri și review-uri, căci combinațiile cu alcool pot fi bune la o nuntă dacă știi cum să le servești.

Să fiți sănătoși!

by Wilhelmina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>