De ce să alegi cocktail bar la nuntă?

Bar la nunta

Una dintre cele mai des întâlnite întrebări ale viitorilor miri este dacă își aleg sau nu cocktail bar/ bar mobil la nuntă.

În timp ce unii miri nu concep existența petrecerii nunții fără băuturi de la cocktail bar, alții își pun întrebarea dacă ar fi oportun să aibă barman la nuntă sau nu.

În luna februarie a acestui an (2018) am organizat un workshop cu tematica ”Cocktail bar la nuntă și degustare meniu de băutură” unde am prezentat motivele pentru care un bar mobil la orice eveniment este binevenit.

O nuntă începe lejer, invitații se acomodează cu locația, cu oamenii din jur, studiază aranjamentele florale, identifică fiecare serviciu pus la dispoziție și memorează zonele de prim interes: ringul de dans și DJ-ul sau formația, ospătarul care ii va aduce mâncarea și binențeles barul.

În 85% din cazuri unde există cocktail bar la nuntă în primele 2 ore invitații își vor comanda băuturile preferate prin intermediul ospătarului, fie că este vorba de așa-zisa băutura sălii: bere, vin, țuică etc, fie că este vorba de cocktailuri. Apoi, după dansul mirilor și după începerea efectivă a petrecerii, la fel 85% din invitați vor veni la bar să comande barmanului cocktailul dorit. Pentru că acesta este rolul unui cocktail bar: să scoată invitatul din confortul său de la masă și să îl facă să revină la bar din două motive:

  1. Pentru că i-a plăcut băutura
  2. Pentru că a socializat cu barmanul sau cu un alt invitat ce se afla la bar în acel moment.

Este binecunoscut faptul că la orice eveniment și în orice împrejurare un bar bine poziționat și aranjat va fi un pretext de socializare pentru orice persoană. Și tocmai de aceea, barul ca pretext de socializare și barmanul trebuie să formeze o echipă grozavă. Rolul barmanului și responsabilitățile sale sunt foarte importante la o nuntă. El nu poate fi doar o simplă persoană ascunsă în spatele unui mobiler care să facă băuturi după o listă de meniu prestabilită. El va intra în contact direct cu invitații, va socializa cu ei, va afla preferințele lor în materie de băuturi și abia apoi le va servi un cocktail pe măsură.

Când te gândești la cocktail bar te gândești la culori vii, un strop de exotic și diversitate de gusturi și în acest sens, chiar dacă va exista un meniu de bar listat pe mese cu 12 cocktailuri, atâta timp cât ingredientele din bar o vor permite, barmanul va concepe la cerere și alte băuturi din afara meniului.

De exemplu, orice meniu de cocktailuri va conține cel puțin o băutură pe bază de rom – cum ar fi un clasic Mojito (rom, lime, mentă, sirop de zahăr, sifon, gheață), dar nu e neapărat să conțină și Cuba Libre (rom, cola, lime, gheață). Însă dacă un invitat va merge la bar și va cere un Cuba Libre, deși el nu apare pe meniu, este clar că barmanul îl va servi; are în bar baza alcoolică rom, are lime și ce bar nu are cola? Este normal și firesc să servească și alte băuturi din afara meniului stabilit pentru că la orice nuntă, orice eveniment vor exista cel puțin două persoane care vor dori altceva și ei îi vor cere barmanului ”-Fă-mi ceva bun.”

Buni la bar

Și să nu vă fie mare mirarea când își vor face apariția la bar mătușile și vecinele pentru că un bar mobil este de cele mai multe ori un element nou pentru ele. În primă fază curiozitatea o va împinge pe cea mai curajoasă dintre ele la bar care va ajunge să comande inevitabil cocktailuri pentru toată masa: ”Mai dă-mi unul din ăla cu roșu că mi l-au luat fetele de la masă”. Apoi, încet, încet vor veni pe rând la bar pentru că este plăcut să poți sta la bar ca o doamnă și să-ți comanzi un cocktail sofisticat.

Dar, binențeles că nu putem vorbi de nuntă cu bar mobil și să nu menționăm de shoturi.

Sesiunea de shoturi are un farmec aparte, unește toți invitații întro veselie, întrun dans, întro bună dispoziție, întrun cântec și o voie bună, exact așa cum te aștepți de la o nuntă reușită!

Nunta la Cluj

Și cum altfel să fie o nuntă? Decât plină de iubire, dans și voie bună!

Să fiți iubiți!

by Wilhelmina

One thought on “De ce să alegi cocktail bar la nuntă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>