DIY Cocktails – Partea 1

Cocktails friends

DIY Cocktails sau ce să faci cu sticlele desfăcute de la nuntă! 

Una dintre cele mai mai temeri de la nuntă sunt, la final de eveniment, sticlele de băuturi desfăcute și neconsumate integral pe care trebuie să le achiți și cu care vei rămâne în posesie. Vor rămâne mai multe sticle din fiecare sortiment în parte din băutura care a fost servită la mese: whiskey, cognac, cremă de whiskey, vin, sucuri și apă, plus o parte de la cocktail bar.

Toate acestea se întâmplă doar în cazul în care nu ai optat pentru un regim all-inclusive, ci ai ales varianta în care se plătește cât se consumă.

Dar, și în acest caz propun să vedem partea plină a paharului , varianta optimistă: când vei mai avea ocazia să ai în posesie așa multe băuturi și așa diversificate? Poate niciodată nu vei mai avea doar pentru tine 8 sticle de whiskey, 5 de cognac, 3 de cremă de whiskey, fără să mai vorbim de băuturile, lichiorurile și siropurile delicioase de la cocktail bar.

Și pentru că zilele de după nuntă au tendința de a deveni mai aglomerate cu neamuri, prieteni și familie, eu zic că ar fi minunat să prelungești petrecerea nunții în privat și să vă povestiți momentele amuzante și trăirile cu câte un cocktail savuros. Până la urmă ai să vezi că e foarte plăcut să începi o viață nouă alături de persoana iubită cu o înteletnicire nouă: preparatul de cocktailuri acasă .

Îți voi prezenta astăzi 7 cocktailuri pe care poți să le faci fără prea mult efort, dar care îți vor garanta premiul de Gazdă Minunată.

Pe lângă băuturile pe care deja le ai, vei mai avea nevoie și de două ustensile de bar pentru cocktailuri: un bar skaher și o măsură de bar pentru lichide (jigger sau țoi). Ambele pot fi achiziționate de la Metro și costă până în 10 lei fiecare, deci achiziția este infimă. Dacă totuși ai probleme la achiziționare ne poți contacta oricând și ți le vom aduce noi .

Și cel mai important ingredient fără de care nu pot fi concepute cocktailurile……..GHEAȚA! Este un ingredient din cocktail, așadar omiterea lui în crearea oricărui cocktail va schimba radical gustul. Gheața nu este doar un moft și cu siguranță rolul ei nu este să umpli paharul ca să încapă cât mai puțin alcool, așa cum crede mai multă lume. Așadar asigură-te că ai suficientă gheață în congelator sau poți cumpăra oricând gheață cubică în pungi de 1.5kg, 2kg sau 2.5 kg de la supermarketuri: Metro, Selgros, Kaufland, Lidl etc. Și dacă tot ai ajuns la supermarket ia și câteva lămâi și paie. Costul total cu ustensile, gheață, lămâi și paie: maxim 35 lei.

Bun, să trecem la treabă!

Pasul 1: Dă drumul la muzică! În momentul în care ești relaxat, destins, faci lucrurile mai bine. Așa că pornește muzica și dansează până îți pregătești toate ingredientele necesare.

Pasul 2: Înșiră toate sticlele de băutură pe masă: cele cu alcool într-o parte și cele fără alcool în cealaltă parte. Pe mijloc pune câteva pahare, iar lângă ele gheața, shakerul și jiggerul.

Pasul 3: Go wild & make cocktails!

ü  Siropul de zahăr se face din părți egale 1:1 apă și zahăr, lasă puțin la foc să se topească zahărul și gata.

 1.      Whiskey Sour Cocktail

Ingrediente necesare: whiskey, suc de lămâie, sirop de zahăr, apă minerală, gheață

Mod de preparare: se ia un pahar pentru whiskey și se umple cu gheață, se adaugă 60 ml whiskey, 20 ml sirop de zahăr, 40 ml suc proaspăt de lămâie și restul apă minerală. Se ornează cu o felie de lămâie!

2.      Whiskey & Coke Cocktail

Ingrediente necesare: whiskey, Coca-Cola, gheață

Mod de preparare: în pahar mare pentru apă (220 ml) se pune gheața, full ice, se adaugă 40 ml whiskey, iar restul Coca-Cola.

3.      Lynchburg Lemonade Cocktail Lynchburg

Ingrediente necesare: whiskey Jack Daniel’s, lichior triplu sec (lichior de portocale), suc de lămâie, sirop de zahăr, Sprite, gheață

Mod de preparare: se umple cu gheață un pahar mare pentru apă (220ml), se toarnă 40 ml whiskey Jack Daniel’s, 20 ml triplu sec, 20 ml sirop de zahăr, 20 ml suc de lămâie și Sprite on top. Se servește cu o felie de lămâie și cu pai.

4.      Algonquin Cocktail

Ingrediente necesare: vermouth (Martini, Cinzano etc), whiskey, suc de ananas, gheață

Mod de preparare: se toarnă în shaker 30 ml vermouth, 45 ml whiskey și 30 ml suc de ananas, se adaugă gheața, se pune capacul și se agită bine. Don’t forget to shake your booty too

Se toarnă din shaker conținutul fără gheață într-un pahar de martini.

5.      Aquarius Cocktail

Ingrediente necesare: cognac, whiskey, sirop cireșe, suc de merișoare, gheață

Mod de preparare: se pun în shaker 20 ml cognac, 40 ml whiskey, 10 ml sirop de cireșe, 40 ml suc de merișoare și gheață. Shake, shake, shake seῆora, shake your body line…apoi toarnă cu totul într-un pahar pentru whiskey (180ml).

6.      Martini & Tonic Cocktailmartini

Ingrediente necesare: Martini Rosso, apă tonică, suc de lămâie, gheață

Mod de preparare: pregătește un pahar de martini gol în mijlocul mesei și cheamă lumea în jurul tău. Toarnă în shaker 40 ml Martini, 10 ml suc de lămâie și gheață. Dă-i shake ca în intstrucțiunile de mai sus și toarnă fără gheață în paharul de martini, adaugă apoi 80 ml apă tonică și servește cu o măslină pe băț sau cu o jumătate de felie de lămâie.

7.      ABC shot (5 porții)

Ingrediente necesare: cognac, Bailey’s, sirop de migdale, gheață

Mod de preparare: pune paharele de shot în linie în fața invitaților și pune în skaker câte 50 ml din fiecare ingredient: 50 ml cognac, 50 ml Bailey’s și 50 ml sirop de migdale, pune gheața și dă-i shake shake shake. Toarnă în paharele de shot fără gheață. Cheers!

 ·         Un mic bonus pentru doamne și domnișoare:  AJ SmoothieAJ Smoothie

Ingrediente necesare: Bailey’s, vodca și înghețată la alegere.

 Alege un pahar maaare pentru vin sau un bol mai mic și simpatic în care să pui 3 cupe de înghețată, toarnă peste 90 ml Bailey’s și 30 ml vodca. Pentru mai mult efect ornează cu frișcă și toping de ciocolată ;-)  Se servește cu lingurița. Garantez pentru o stare de spirit minunată și închin cu voi fetelor în cinstea unui nou prieten: AJ!

Să fiți gazde bune!

by Wilhelmina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>