Rolul si importanta barmanului

Cosmin

Ai decis să îți organizezi tu nunta și să nu apelezi la ajutorul unui wedding planner? Atunci ar fi bine să îți notezi câteva aspecte importante legate de bar și de barmani în mod implicit, pentru a te asigura că vei avea parte de o petrecere reușită.

Cocktail barul sau barul mobil la nuntă este un serviciu ales în primul rând pentru a avea un eveniment mai frumos, pentru a satisface gusturile invitaților în materie de băuturi și nu în ultimul rând pentru a aduce un plus de rafinament, culoare și exotism – toate ambalate într-un mobilier frumos care să atragă privirile curioase ale invitaților tăi (vezi aici De ce să alegi cocktail bar la nuntă). Dacă serviciul a fost ales în acest sens, atunci el, cocktail barul și în mod implicit barmanii au responsabilități importante precum cel de a ”simți” atmosfera petrecerii și de a acționa în acest sens. Luând exemplul unei nunți de zi care a început la ora 14:00, dacă la ora 19:00 lumea pe ringul de dans pare încă euforică și prinsă în povești despre ce-au făcut în concediul trecut, atunci intervine barmanul pe o melodie bine aleasă, iasă din bar cu tavă de shot-uri și invită lumea să deguste bunătăți cu o alcoolemie mai ridicată. Și în același exemplu, dacă invitații sunt la aceiași oră (19:00) deja mult prea bine dispuși și cer cocktailuri și shot-uri – acestea din urmă vor fi, din inițiativa barmanului cu o alcoolemie mai scăzută (dar fără a afecta gustul autentic) pentru a ține petrecerea la foc automat cât mai mult timp.

Shanu Barman

Interesul cocktail barului mobil și al barmanului este să participe la evenimente reușite, cu petreceri lungi și oameni care sa vorbească zile în șir despre ele. Că de altfel, ar fi foarte ușor să facem un meniu de cocktailuri doar cu bătuturi tari și astfel să terminăm petrecerea de zi la ora 21:00, puțin după servirea tortului. (Poti să vezi aici Ce băutură să alegi la nuntă)

Prin definiție, barul este un punct de atracție și de socializare, astfel igiena din bar și din jurul acestuia este un punct sensibil și extrem de important în același timp. Imaginează-ți ce se întâmplă dacă barul este poziționat lângă ringul de dans: lumea vine servește cocktailuri și shot-uri: inevitabil la o închinare se mai varsă din conținutul shot-urilor, mai alunecă un șervețel pe lângă pahar, un ornament din portocală cade din cocktail pentru că a auzit piesa preferată și fuge cu paharul pe ringul de dans, iar o fetiță de 8 ani a pus ochii pe paiele colorate, a băgat mâna în recipientul de pe bar și a luat unul, iar două au căzut pe jos. În următoarele 30 de secunde se anunță ciorba și barul și ringul de dans se golește brusc. Cum arată frumosul cocktail bar mobil acum?

Așadar, organizarea barului, menținerea lui la standarde și servirea rapidă sunt alte câteva puncte importante care trebuie să fie bine stăpânite de barman. Și pentru că tot aduceam aminte mai devreme de faptul că barul este un punct de socializare, abilitățile de comunicare ale barmanului, pe lângă cele strict profesionale trebuie să fie un atu. În acest fel invitații se vor întoarce la bar din două motive:

1. Pentru că i-au plăcut cocktailurile

2. Pentru că a socializat cu barmanul

Adi Barman

”Regula paiului” spune că un profesionist în spatele unui bar mobil va fi capabil să execute comenzi și să socializeze în același timp, fără  să fie absorbit cu capul în pământ de ingredientele din bar și de modul de prepapare al băuturii.

Vorbind de meniu și de modul de preparare al cocktailurilor, o altă caracteristică a barului mobil este diversitatea băuturilor oferite. Chiar dacă un meniu listat la nuntă va conține în medie 12-13 cocktailuri scrise, (vezi aici Propunere de meniu de bar la nuntă) barmanul va ști să creeze din acel meniu fix alte câteva zeci de cocktailuri pentru acei invitați care doresc altceva.

Un barman profesionist va întreține petrecerea la o nuntă și nu va consuma băuturi alcoolice până în pragul în care va fi mai binedispus decât toți invitații la un loc.

Din proprie experiență spun că poate unul dintre cele mai importante aspecte ale unui cocktail bar mobil este acela de a rămâne până la finalul petrecerii. De cele mai multe ori, înspre finalul evenimentului, când a plecat aproape toată lumea, se încinge un mini-party cu mirii și prietenii lor cei mai apropiați. Și dacă pleacă bucătarii nu mai contează că oricum sunt toți sătui și dacă pleacă muzicanții vor cânta ei, atâta timp cât există barman și băutură petrecerea continuă. Noi vom pleca atunci când veți pleca și voi.

Să vă petreceți bine!

by Wilhelmina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>