Cadou pentru barbati de Valentine’s Day

Blueberry Mojito

Wow! Fetelor, impresionați-vă partenerul de Valentine’s Day cu această idee neobișnuită.

E o provocare din ce în ce mai mare să găsești cadoul potrivit pentru a-ți impresiona partenerul în această zi specială a îndrăgostiților.

Și pentru că bărbaților le este puțin mai ușor să găsească metode de a impresiona (zice o femeie): flori, brățări, cercei, lanțișoare, parfumuri, cățeluși, ciocolată, scrisorele de dragoste, pufuri, rozuri și așa mai departe…

Noi, fetele, ce alegem de Valentine’s Day? Șosete, cravată, butoni, lenjerie sexi -și asta e tot pentru noi mai mult, bere la butoi, trabuc sau minge nouă de fotbal???

Dar, hei, am găsit ceva care va face impresie GARANTAT! Partenerul tău va povesti asta tuturor prietenilor și va fi cel mai fericit că s-a inventat sărbătoarea de Valentine’s Day. Ești pregătită?

Bun. Hai la cumpărături. Nu-ți face griji, investiția e mică.

Pentru a face cel mai bun Blueberry Mojito cocktail și pentru deveni cea mai sexy female bartender ai nevoie de:

Ingrediente pentru 2 porții:

cocktail-1971488_1920

- 100 ml rom (Havana, Bacardi sau Captain Morgan)
- 12 frunze de mentă și 2 vârfuri de la tulpină pentru garnish
- o caserola mică de afine, proaspete sau congelate
- zahăr
- 2 lime
- apă minerală
- pungulițe de plastic pentru făcut gheață acasă sau o pungă de gheață cubică de la orice benzinărie
- paie

- opțional dulceață de afine

Îți propun să-ți treci ingredientele și modul pe preparare al acestui cocktail pe o foaie mică pe care să o ai la îndemână atunci când îi prepari băutura lui preferată. Și dacă nu a fost preferată până acum, nu te îngrijora, tocmai a devenit cel mai bun cocktail din viața lui.

Gata, la treabă! Desfă-ți părul, aranjează-te, machiază-te, ia-ți pe dedesubt lenjeria sexi și îmbracă-te nu foarte provocator (doar puțin), pentru că nu vrei să treci direct la acțiune, ci mai degrabă lasă-l să descopere surprizele pe care le-ai pregătit.

Excelent! Acum, asigură-te că te privește direct în timp ce îi pregătești acest cocktail minunat Blueberry Mojito, la fel cum o priveai pe mama ta când îți făcea desertul preferat în bucătărie. Efectul este uimitor. Este un proces care i se va întipări în minte pentru muuuult timp de acum înainte.

Scoate două pahare și asează-le pe masă. Ia sticlele de băuturi dintr-un dulap, câte una pe rand și așează-le în spatele paharelor, apoi scoate gheața, lime-ul, afinele, zahărul și menta, iar la final pregătește ustensilele de lucru: pahar gradat, linguriță cu coadă lungă, o lingură de lemn, un tocător și un cuțit.

Taie prima dată lime-ul în două, apoi fiecare jumătate în 4 părți egale. Așa îți va fi mai ușor să le storci în paharul de cocktail.

Afine

Pune frunzele de mentă, apoi stoarce pe rând câte o jumătate de lime în fiecare pahar și lasă fructul stors în pahar. Adaugă câte 2 lingurițe de zahăr pentru fiecare și câte 7-8 bobițe de afine. (Înlocuiește zahărul cu dulceața de afine dacă ai. În loc de 2 lingurițe de zahăr pune 1 linguriță de dulceață).

Ia coada de la lingura de lemn și pisează bine toate ingredientele. Amestecă cel puțin 1 minut pentru fiecare cocktail astfel încât să se dizolve bine zahărul.  Acum pune gheață  – full ice și adaugă peste 50 ml rom. Ia lingurița și amestecă bine tot conținutul.

Pune apă minerală până se umple paharul aproape de tot. Lasă-ți puțin spațiu să mai adaugi 1-2 cuburi de gheață dacă mai e cazul, 3-4 bobițe de afine pentru decor, vârful de la mentă și o felie de lime.

P.S. Taie paiele cu cuțitul dacă sunt prea lungi și arată inestetic în paharul de cocktail.

Și da, poți să te așezi în brațele lui în timp ce savurați acest Blueberry Mojito cocktail împreună. Happy Valentine’s Day!

P.S.2: Dacă ai nevoie și de alte rețete de cocktailuri pe care dorești să le faci acasă te poți inspira de AICI sau de AICI :-)

Să vă iubiți mult!

DIY Cocktails – Partea 2

Mojito

În prima parte DIY Cocktails – Partea 1 am descris câteva cocktailuri care pot fi făcute cu băutura rămasă de la nuntă, bătura rămasă pe sală: cocktailuri cu whiskey, cocktailuri cu coniac, cocktailuri cu Bailey’s etc.

De data asta însă mi-am propus să trecem la lucruri mai serioase și să condimentăm puțin băuturile. Cocktailurile rezultate vor fi colorate, apetisante, cu gusturi exotice, perfecte pentru orice moment – căci vom face atât cocktailuri cu alcool cât și cocktailuri non-alcoolice, cocktailuri dulci, cocktailuri acrișoare, cocktailuri în toate formele că doar e vară și e momentul să ne distrăm!

Ready?

Pasul I: Binențeles! Dă drumul la muzică! Unde ai mai văzut bar fără muzică?

Pasul II: Ia o masă doar pentru tine. Pregătește-ți toate sticlele cu alcool într-o parte, sucurile în cealaltă parte, pahare și gheață pe mijloc.

Pasul III: Don’t keep calm & make great cocktails!

*  Vezi AICI ustensilele de care ai nevoie pentru măsurarea băuturilor și pentru amestecarea lor.

*  Tăierea lime-ului: se ia un lime, se taie în 2 pe mijloc și fiecare jumătate se taie în 4 parți egale, în cruce. O parte de lime astfel rezultată = un squeeze de lime.

Bun! Să trecem la treabă:

1. Blue Lagoon cocktail

Fresh cocktail with vodkaIngrediente necesare: gheață, 40 ml vodcă, 20 ml lichior (sau 10 ml sirop) blue curacao, 20 ml sirop sweet and sour, Sprite, o parte lime

Mod de preparare: Într-un pahar de 220 ml se stoarce un squeeze de lime (o parte), se umple apoi cu gheață, se adaugă vodca, lichiorul sau siropul blue curacao, siropul sweet and sour și restul Sprite. Amestecă-l ușor cu o linguriță, ornează-l cu o felie de lime sau lămâie și servește cu 2 paie. Cheers!

2. White Russian cocktail

Ingrediente necesare: gheață, 40 ml vodcă, 20 ml lichior de cafea, 10 ml lapte gras, 10 ml frișcă lichidă

Mod de preparare: pune în shaker toate ingredientele și dă-i shake shake shake pe ritmul muzicii. Toarnă totul într-un pahar de whiskey de 180 ml, pune deasupra 2-3 boabe de cafea și savurează totul în timp scurt

Hugo cocktail

 

3. Hugo cocktail

Ingrediente necesare: gheață, 30 ml lichior (sau 20 ml sirop) de soc, 100 ml prosecco, mentă, o parte lime, 40 ml apă minerală.

Mod de preparare: într-un pahar mare de vin (220ml) se pun câteva frunze mari de mentă, se stoarce lime-ul peste și se adaugă lichiorul sau siropul de soc. Se amestecă acum toate lăsând astfel menta să-și facă magia în pahar în combinație cu celelalte ingrediente. Se adaugă gheața, prosecco ( sau vin spumant sec/demisec alb) și apoi apa minerală. Se amestecă iar ușurel ca să aduci toate aromele la suprafață, ornează paharul cu cateva frunzulițe de mentă și gata!

 

 

4. Flavoured Mojito cocktail

Ingrediente necesare: gheață, 40 ml rom, 4 parți lime, mentă, 10 ml sirop de grenadine (sau sirop de căpșuni sau de soc), apă minerală.

Mod de preparare: într-un pahar (220ml) se pun câteva frunze mari de mentă , se stoarce lime-ul deasupra și adaugă siropul preferat. Se amestecă bine pentru a favoriza intensificarea aromelor. Se adaugă gheața, romul și apa minerală, apoi se amesteca din nou pentru omogenizarea perfectă a ingredientelor. Se ornează cu mentă și se serveste cu 2 paie colorate.

5. Tequila Sunrise cocktail

Ingrediente: gheață, 40 ml tequila, 120 ml suc de portocale, 10 ml sirop de grenadine

Mod de preparare: un pahar mare de 220 ml se umple cu gheață, pune tequila și peste sucul de portocală (cel mai indicat este sucul de portocală fără pulpă). Adaugă deasupra siropul, ornează-l cu o felie de portocală, et voilà!

Green Apple6. Green Apple non-alcoolic cocktail

Ingrediente: gheață, suc de mere, o parte lime, 20 ml sweet and sour, 10 ml sirop blue curacao

Prepararea: se ia un pahar mare, se stoarce lime-ul, se pune gheața, siropul blue curacao, sweet and sour și apoi sucul de mere (să nu fie suc de mere verzi!). Se amestecă ușor să se omogenizeze toate aromele, se ornează cu o felie de lime sau de lămâie și se servește.

7. Hawaii non-alcoolic cocktail

Ingrediente: gheață, suc de portocale, suc de piersici, 10 ml sirop de grenadine

Într-un pahar cu gheață se pune jumătate suc de portocale, jumătate suc de piersici și deasupra siropul de grenadine. Simplu dar delicios! Nu uita să pui o felie de portocală înainte de servire.

Și un mic bonus delicios:

  • Pina ColadaPina Colada

Ingrediente: gheață, 40 ml rom, 10 ml sirop de cocos, 80 ml suc de ananas, 10 ml lapte gras, 10 ml frișcă lichidă

Mod de preparare: Se adaugă toate ingredientele într-un shaker, se agită bine de tot și se toarnă totul într-un pahar. Poti orna paharul cu o bucățică dintr-un ananas proaspăt și o frunză de ananas!

Aștept pozele voastre să văd cât de ingenoși ați fost în ornarea paharelor, că de altfel știu că ați făcut cocktailuri delicioase și ați devenit gazdele preferate ale prietenilor voștri!

Să vă răsfățați bine!

 

DIY Cocktails – Partea 1

Cocktails friends

DIY Cocktails sau ce să faci cu sticlele desfăcute de la nuntă! 

Una dintre cele mai mai temeri de la nuntă sunt, la final de eveniment, sticlele de băuturi desfăcute și neconsumate integral pe care trebuie să le achiți și cu care vei rămâne în posesie. Vor rămâne mai multe sticle din fiecare sortiment în parte din băutura care a fost servită la mese: whiskey, cognac, cremă de whiskey, vin, sucuri și apă, plus o parte de la cocktail bar.

Toate acestea se întâmplă doar în cazul în care nu ai optat pentru un regim all-inclusive, ci ai ales varianta în care se plătește cât se consumă.

Dar, și în acest caz propun să vedem partea plină a paharului , varianta optimistă: când vei mai avea ocazia să ai în posesie așa multe băuturi și așa diversificate? Poate niciodată nu vei mai avea doar pentru tine 8 sticle de whiskey, 5 de cognac, 3 de cremă de whiskey, fără să mai vorbim de băuturile, lichiorurile și siropurile delicioase de la cocktail bar.

Și pentru că zilele de după nuntă au tendința de a deveni mai aglomerate cu neamuri, prieteni și familie, eu zic că ar fi minunat să prelungești petrecerea nunții în privat și să vă povestiți momentele amuzante și trăirile cu câte un cocktail savuros. Până la urmă ai să vezi că e foarte plăcut să începi o viață nouă alături de persoana iubită cu o înteletnicire nouă: preparatul de cocktailuri acasă .

Îți voi prezenta astăzi 7 cocktailuri pe care poți să le faci fără prea mult efort, dar care îți vor garanta premiul de Gazdă Minunată.

Pe lângă băuturile pe care deja le ai, vei mai avea nevoie și de două ustensile de bar pentru cocktailuri: un bar skaher și o măsură de bar pentru lichide (jigger sau țoi). Ambele pot fi achiziționate de la Metro și costă până în 10 lei fiecare, deci achiziția este infimă. Dacă totuși ai probleme la achiziționare ne poți contacta oricând și ți le vom aduce noi .

Și cel mai important ingredient fără de care nu pot fi concepute cocktailurile……..GHEAȚA! Este un ingredient din cocktail, așadar omiterea lui în crearea oricărui cocktail va schimba radical gustul. Gheața nu este doar un moft și cu siguranță rolul ei nu este să umpli paharul ca să încapă cât mai puțin alcool, așa cum crede mai multă lume. Așadar asigură-te că ai suficientă gheață în congelator sau poți cumpăra oricând gheață cubică în pungi de 1.5kg, 2kg sau 2.5 kg de la supermarketuri: Metro, Selgros, Kaufland, Lidl etc. Și dacă tot ai ajuns la supermarket ia și câteva lămâi și paie. Costul total cu ustensile, gheață, lămâi și paie: maxim 35 lei.

Bun, să trecem la treabă!

Pasul 1: Dă drumul la muzică! În momentul în care ești relaxat, destins, faci lucrurile mai bine. Așa că pornește muzica și dansează până îți pregătești toate ingredientele necesare.

Pasul 2: Înșiră toate sticlele de băutură pe masă: cele cu alcool într-o parte și cele fără alcool în cealaltă parte. Pe mijloc pune câteva pahare, iar lângă ele gheața, shakerul și jiggerul.

Pasul 3: Go wild & make cocktails!

ü  Siropul de zahăr se face din părți egale 1:1 apă și zahăr, lasă puțin la foc să se topească zahărul și gata.

 1.      Whiskey Sour Cocktail

Ingrediente necesare: whiskey, suc de lămâie, sirop de zahăr, apă minerală, gheață

Mod de preparare: se ia un pahar pentru whiskey și se umple cu gheață, se adaugă 60 ml whiskey, 20 ml sirop de zahăr, 40 ml suc proaspăt de lămâie și restul apă minerală. Se ornează cu o felie de lămâie!

2.      Whiskey & Coke Cocktail

Ingrediente necesare: whiskey, Coca-Cola, gheață

Mod de preparare: în pahar mare pentru apă (220 ml) se pune gheața, full ice, se adaugă 40 ml whiskey, iar restul Coca-Cola.

3.      Lynchburg Lemonade Cocktail Lynchburg

Ingrediente necesare: whiskey Jack Daniel’s, lichior triplu sec (lichior de portocale), suc de lămâie, sirop de zahăr, Sprite, gheață

Mod de preparare: se umple cu gheață un pahar mare pentru apă (220ml), se toarnă 40 ml whiskey Jack Daniel’s, 20 ml triplu sec, 20 ml sirop de zahăr, 20 ml suc de lămâie și Sprite on top. Se servește cu o felie de lămâie și cu pai.

4.      Algonquin Cocktail

Ingrediente necesare: vermouth (Martini, Cinzano etc), whiskey, suc de ananas, gheață

Mod de preparare: se toarnă în shaker 30 ml vermouth, 45 ml whiskey și 30 ml suc de ananas, se adaugă gheața, se pune capacul și se agită bine. Don’t forget to shake your booty too

Se toarnă din shaker conținutul fără gheață într-un pahar de martini.

5.      Aquarius Cocktail

Ingrediente necesare: cognac, whiskey, sirop cireșe, suc de merișoare, gheață

Mod de preparare: se pun în shaker 20 ml cognac, 40 ml whiskey, 10 ml sirop de cireșe, 40 ml suc de merișoare și gheață. Shake, shake, shake seῆora, shake your body line…apoi toarnă cu totul într-un pahar pentru whiskey (180ml).

6.      Martini & Tonic Cocktailmartini

Ingrediente necesare: Martini Rosso, apă tonică, suc de lămâie, gheață

Mod de preparare: pregătește un pahar de martini gol în mijlocul mesei și cheamă lumea în jurul tău. Toarnă în shaker 40 ml Martini, 10 ml suc de lămâie și gheață. Dă-i shake ca în intstrucțiunile de mai sus și toarnă fără gheață în paharul de martini, adaugă apoi 80 ml apă tonică și servește cu o măslină pe băț sau cu o jumătate de felie de lămâie.

7.      ABC shot (5 porții)

Ingrediente necesare: cognac, Bailey’s, sirop de migdale, gheață

Mod de preparare: pune paharele de shot în linie în fața invitaților și pune în skaker câte 50 ml din fiecare ingredient: 50 ml cognac, 50 ml Bailey’s și 50 ml sirop de migdale, pune gheața și dă-i shake shake shake. Toarnă în paharele de shot fără gheață. Cheers!

 ·         Un mic bonus pentru doamne și domnișoare:  AJ SmoothieAJ Smoothie

Ingrediente necesare: Bailey’s, vodca și înghețată la alegere.

 Alege un pahar maaare pentru vin sau un bol mai mic și simpatic în care să pui 3 cupe de înghețată, toarnă peste 90 ml Bailey’s și 30 ml vodca. Pentru mai mult efect ornează cu frișcă și toping de ciocolată ;-)  Se servește cu lingurița. Garantez pentru o stare de spirit minunată și închin cu voi fetelor în cinstea unui nou prieten: AJ!

Să fiți gazde bune!

Lemonade Bar la nuntă

pink Lemonade Bar

Lemonade Bar la nuntă este o idee grozavă în special dacă îți organizezi nunta în mijlocul verii.

De câte ori nu ți s-a întâmplat ca atunci când este foarte cald afară să îți fie poftă de o limonadă bună cu gheață și cu gust răcoritor de căpșuni sau de soc sau pur și simplu de o limonadă clasică cu gust extraordinar! Și în schimb te-ai ales cu o apă plată cu lămâie, vreo 2 felii de lămâie plutind în pahar și niște granule de zahăr pe fundul acestuia, iar când îți faci curaj să guști prima dată simți zahărul între dinți apoi gustul de dorință de limonadă și cam atât. Secretul gustului desăvârșit dat de un Lemonade Bar constă atât în fructele mari și zemoase, cât și în balansarea perfectă între apa de izvor, sucul de lamâie proaspăt stros și un strop de zahăr lichid. Aromele atent alese din ingrediente de top vor face ca barul de limonadă să prindă viață, să fie plin de culoare și mai mult decât atât, va face ca Lemonade Barul să fie pe gustul tuturor.

Pahar limonada

Limonada clasică, limonada cu mentă, cu fructe sau cu soc este o băutură răcoritoare pe care invitații de la nuntă o apreciază foarte mult, iar un bar alb, elegant decorat cu flori și fructe apetisante alături de borcane mari de limonadă proaspătă și delicioasă va atrage lumea numaidecât. Dar, desigur tu știai toate aceste lucruri despre limonadă, ceea ce nu știi este sistemul în care el vine prezent la o nuntă.

 

Atunci când contractezi Lemonade Bar la nuntă, acesta va veni în regim all-inclusive și cuprinde următoarele aspecte:

-          Mobilierul ca piesă de ornament și de amplasare a borcanelor de limonadă

-          Borcanele de limonadă

-          Paharele de servire

-          Paie

-          Șervețele

-          Ornamente pentru decorarea mobilierului

-          Fructe de lămâi proaspete și zemoase pentru limonadă

-          Arome diverse: mentă, fucte, soc

-          Fructe pentru ornarea paharelor: lămâi, portocale, frunze de mentă, căpșuni etc

-          Personal de deservire simpatic și carismatic

Lemonade

 

 

Lemonade Barul va fi amplasat la locație înaintea începerii evenimentului și va servi până la finalul acestuia. Nu există limită de oră sau limită de cantitate. Barul de limonadă va fi pe poziție pe tot parcursul nunții la un preț de 149 euro pentru evenimente mari până la 300 de invitați. Dacă vei avea între 300 și 500 de persoane la nuntă, același sistem all-inclusive va fi la un preț de 179 euro, iar dacă depășești 500 de invitați întreg Lemonade Bar la nuntă va fi de 199 euro.

 

Prepararea unei cantități de limonadă se va face cu puțină vreme înaintea începerii evenimentului pentru a asigura gustul răcoritor și delicios, iar pe măsură ce aceasta va fi consumată se vor prepara constant alte cantități de limonadă pentru a asigura astfel o băutură proaspătă, revigorantă și extraordinar de delicioasă pe tot parcursul nunții.

O recomandare caldă de amplasare a Lemonade Barului este pe o terasă acoperită, dacă locația permite binențeles. Astfel ai în interiorul sălii un cocktail bar cu multe varietăți de cocktailuri cu alcool și fără alcool (Vezi aici de ce să alegi cocktail bar la nuntă), iar când nuntașii vor ieși la o gură de aer se vor putea răcori imediat cu o limonadă clasică, cu o limonadă cu mentă, cu fructe sau cu soc.

Ai Cocktail Bar și ai Lemonade Bar la nuntă, ce poate fi mai perfect de atât?

When life gives you lemons….make Lemonade bar with #Bar Box Events!

Să vă răcoriți bine!

Rolul si importanta barmanului

Cosmin

Ai decis să îți organizezi tu nunta și să nu apelezi la ajutorul unui wedding planner? Atunci ar fi bine să îți notezi câteva aspecte importante legate de bar și de barmani în mod implicit, pentru a te asigura că vei avea parte de o petrecere reușită.

Cocktail barul sau barul mobil la nuntă este un serviciu ales în primul rând pentru a avea un eveniment mai frumos, pentru a satisface gusturile invitaților în materie de băuturi și nu în ultimul rând pentru a aduce un plus de rafinament, culoare și exotism – toate ambalate într-un mobilier frumos care să atragă privirile curioase ale invitaților tăi (vezi aici De ce să alegi cocktail bar la nuntă). Dacă serviciul a fost ales în acest sens, atunci el, cocktail barul și în mod implicit barmanii au responsabilități importante precum cel de a ”simți” atmosfera petrecerii și de a acționa în acest sens. Luând exemplul unei nunți de zi care a început la ora 14:00, dacă la ora 19:00 lumea pe ringul de dans pare încă euforică și prinsă în povești despre ce-au făcut în concediul trecut, atunci intervine barmanul pe o melodie bine aleasă, iasă din bar cu tavă de shot-uri și invită lumea să deguste bunătăți cu o alcoolemie mai ridicată. Și în același exemplu, dacă invitații sunt la aceiași oră (19:00) deja mult prea bine dispuși și cer cocktailuri și shot-uri – acestea din urmă vor fi, din inițiativa barmanului cu o alcoolemie mai scăzută (dar fără a afecta gustul autentic) pentru a ține petrecerea la foc automat cât mai mult timp.

Shanu Barman

Interesul cocktail barului mobil și al barmanului este să participe la evenimente reușite, cu petreceri lungi și oameni care sa vorbească zile în șir despre ele. Că de altfel, ar fi foarte ușor să facem un meniu de cocktailuri doar cu bătuturi tari și astfel să terminăm petrecerea de zi la ora 21:00, puțin după servirea tortului. (Poti să vezi aici Ce băutură să alegi la nuntă)

Prin definiție, barul este un punct de atracție și de socializare, astfel igiena din bar și din jurul acestuia este un punct sensibil și extrem de important în același timp. Imaginează-ți ce se întâmplă dacă barul este poziționat lângă ringul de dans: lumea vine servește cocktailuri și shot-uri: inevitabil la o închinare se mai varsă din conținutul shot-urilor, mai alunecă un șervețel pe lângă pahar, un ornament din portocală cade din cocktail pentru că a auzit piesa preferată și fuge cu paharul pe ringul de dans, iar o fetiță de 8 ani a pus ochii pe paiele colorate, a băgat mâna în recipientul de pe bar și a luat unul, iar două au căzut pe jos. În următoarele 30 de secunde se anunță ciorba și barul și ringul de dans se golește brusc. Cum arată frumosul cocktail bar mobil acum?

Așadar, organizarea barului, menținerea lui la standarde și servirea rapidă sunt alte câteva puncte importante care trebuie să fie bine stăpânite de barman. Și pentru că tot aduceam aminte mai devreme de faptul că barul este un punct de socializare, abilitățile de comunicare ale barmanului, pe lângă cele strict profesionale trebuie să fie un atu. În acest fel invitații se vor întoarce la bar din două motive:

1. Pentru că i-au plăcut cocktailurile

2. Pentru că a socializat cu barmanul

Adi Barman

”Regula paiului” spune că un profesionist în spatele unui bar mobil va fi capabil să execute comenzi și să socializeze în același timp, fără  să fie absorbit cu capul în pământ de ingredientele din bar și de modul de prepapare al băuturii.

Vorbind de meniu și de modul de preparare al cocktailurilor, o altă caracteristică a barului mobil este diversitatea băuturilor oferite. Chiar dacă un meniu listat la nuntă va conține în medie 12-13 cocktailuri scrise, (vezi aici Propunere de meniu de bar la nuntă) barmanul va ști să creeze din acel meniu fix alte câteva zeci de cocktailuri pentru acei invitați care doresc altceva.

Un barman profesionist va întreține petrecerea la o nuntă și nu va consuma băuturi alcoolice până în pragul în care va fi mai binedispus decât toți invitații la un loc.

Din proprie experiență spun că poate unul dintre cele mai importante aspecte ale unui cocktail bar mobil este acela de a rămâne până la finalul petrecerii. De cele mai multe ori, înspre finalul evenimentului, când a plecat aproape toată lumea, se încinge un mini-party cu mirii și prietenii lor cei mai apropiați. Și dacă pleacă bucătarii nu mai contează că oricum sunt toți sătui și dacă pleacă muzicanții vor cânta ei, atâta timp cât există barman și băutură petrecerea continuă. Noi vom pleca atunci când veți pleca și voi.

Să vă petreceți bine!

Băutura la nuntă

glass-3202702_1920

Băutura, alături de muzică și mâncare este una dintre cele mai importante aspecte ale unei nunți de care trebuie să te îngrijești foarte bine.
Atunci când iei în considerare și un cocktail bar/ bar mobil la nuntă e bine de știut că băutura de la nuntă se va împărți (organizatoric vorbind) în două sisteme: 1. băutura care va fi servită de către ospătarii sălii (sau cea care va fi așezată la mese) și 2. băutura care va fi servită de la cocktail bar (adică cocktailurile).
Le iau pe rând:
1. Băutura servită pe sală cuprinde de obicei: tărie pentru bărbați – whisky și/sau coniac, băutură mai fină pentru femei – lichior, cremă de whisky, vermouth, apoi vin, bere cu alcool și fără alcool, țuică, sucuri carbogazoase și/sau necarbogazoase, apă plată, apă minerală și cafea.
Această categorie de băuturi poate fi oferită de către conducerea locației astfel:
- în regim all-inclusive – cu posibilitatea de a alege între mai multe pachete cu varietăți diferite;
- doar non-alcoolice all-inclusive – în care tăria se achiziționează separat
- fără băutură inclusă – situație în care întreaga cantitate de băutură va fi achiziționată separat (de către conducerea sălii, de către miri sau de către o altă firmă).

2. Băutura servită de la cocktail bar mobil la nuntă: în primul rând se va concepe un meniu de bar Vezi propunere meniu de cocktail bar la nuntă, iar apoi se stabilește modalitatea în care acesta va fi servit. Poate fi oferit la fel în regim all-inclusive sau cu posibilitatea de a achiziționa băutura separat (de către firma care oferă serviciile de cocktail bar/ bar mobil sau de către miri).

ACHIZIȚIA BĂUTURILOR
În regimul all-inclusive la băuturi este foarte clar tot procesul: invitații de la nuntă vor consuma ce doresc din meniul ales, iar la finalul evenimentului, în funcție de numărul de invitați se achită suma prestabilită, indiferent de consumul acestora.
În cazul achiziționării separate a băuturilor se merge pe sistemul ”se plătește cât se consumă” și se procedează de obicei astfel:
1. La sală: se aleg de către miri varietățile de băuturi, iar în funcție de numărul de invitați responsabilul de sală va face un necesar de cantități din fiecare sortiment în parte. Acest necesar este influențat în mod direct de existența unui serviciu de cocktail bar, deci este important să înștiințezi sala de prezența unui astfel de serviciu de bar mobil. În mod normal, indiferent de cine va achiziționa marfa de sală, seful de sală va fi răspunzător de buna gestionare a acesteia pe parcursul evenimentului.
Marca băuturilor este extrem de variată, iar în acest sens o propunere ar fi alegerea optimă între calitate și preț, astfel încât să ai bugetul sub control, dar să oferi totuși calitate invitaților tăi. De exemplu: whisky Jack Daniel”s / Jameson, coniac Jidvei, lichior Sheridan”s, cremă de whisky Bailey”s, vermouth Martini. Vinul și berea sunt alese de obicei în funcție de gusturile tipice ale fiecăruia, dar o recomandare ar fi vinurile îmbuteliate de la #Tohani România și berea Heineken/ Carlsberg la 0.33L. La băuturile non-alcoolice se optează de regulă pentru o băutură carbogazoasă: Coca-Cola și una necarbogazoasă: suc de portocale de la #Santal.

2. Vorbind de cocktail bar mobil la nuntă, un sistem bine pus la punct înseamnă în primul rând crearea unui meniu de bar Vezi propunere meniu de cocktail bar la nuntă, apoi crearea unui necesar de bar cu surplus, astfel încât să nu existe nicicând posibilitatea de a rămâne fără băutură în timpul evenimentului.
E bine de știut că mărcile băuturilor alese și în cazul cocktail barului sunt la fel de importante ca și în cazul băuturilor de pe sală, pentru că ele vor influența în mod direct calitatea și implicit gustul cocktailurilor. Exemple de mărci la bazele alcoolice principale ar fi: vodca Finlandia/ Absolut, rom Havana/ Captain Morgan/ Bacardi, whisky Jack Daniel”s/ Jameson, tequila Sauza/Jose Cuervo, gin Gordon”s/ Wembley, iar la non-alcoolice gama #Santal este cea mai bună alegere.

Deși sunt 2 sisteme diferite băutura de la sală și băutura de la cocktail bar mobil, ele pot fi gestionate cu ușurință și fără prea multă bătaie de cap chiar dacă nu se optează pentru varianta all-inclusive.
Recomand să se ocupe o singură firmă de întregul aspect al băuturilor din mai multe motive:
- Poți obține discounturi semnificative la întreaga cantitate comandată
- Vei avea la cunoștință prețul final cu mult timp înainte (aprox 30 de zile)
- Nu vei achita contravaloarea mărfii la comandarea acesteia (se va plăti la final doar ceea ce se va consuma)
- Ai siguranța posibilității returului (la ceea ce nu se consumă)
- Transportul băuturilor până la sală și preluarea returului de la sală se face în mod gratuit
- Comunicarea este mai eficientă pentru că gestionarea întregului sistem se face de către o singură persoană
Deși acest sistem în care se plătește cât se consumă este cel mai avantajos pentru toate părțile, nu întotdeauna este și cel mai dorit, pentru că implică o transparență maximă și un sistem de gestionare bine pus la punct astfel încât să nu existe dubii la finalul evenimentului în legătură cu consumul real al invitaților.
Odată ce băutura a fost achiziționată ea va intra în sala de eveniment pe bază de aviz de însoțire a mărfii și de acolo va fi împărțită în cele două sisteme:
1. În posesia cocktail barului mobil unde barmanul principal va fi responsabil pe întreaga durată a nunții
2. În posesia sălii unde șeful de sală va fi responsabil pentru gestionarea acesteia.
La finalul evenimentului se va face stocul împreună cu o persoană aleasă din partea mirilor, se adnotează cantitățile consumate și implicit cele care vor fi achitate, iar restul băuturilor rămase vor fi preluate și returnate de aceiași firmă.

Nu uita că o firmă bună te poate îndruma în toate deciziile importante.

Să fiți multumiți!

Propunere meniu de cocktail bar

poza-11

“Ce cocktailuri să aleg?” este una dintre cele mai des întrebări adresate de către miri după contractarea serviciilor de cocktail bar la nuntă.

În funcție de tipul de eveniment se concepe un meniu personalizat care să cuprindă după caz cocktailuri cu alcool, cocktailuri fără alcool și/sau shot-uri. De exemplu în cazul nunților se recomandă cuprinderea tuturor categoriilor de cocktailuri: cu alcool, fără și shot-uri, iar ca și proporționalitate ar fi ideal să cuprindă:

6-7 cocktailuri cu alcool

2-3 cocktailuri non-alcoolice

și

2-3 shot-uri

E important de menționat faptul că fiecare pereche de miri în parte au posibilitatea de a-și alege câte cocktailuri doresc și oricare dintre acestea, însă e bine să existe o proporționalitate. Prea puține feluri de băuturi vor duce la insatisfacția invitaților și automat la nemultumirea lor, iar prea multe feluri vor induce invitații în eroare, vor avea prea multe opțiuni, nu vor ști ce să aleagă și într-un final va fi o risipă atât de spațiu pe foile listate de meniu, cât și o risipă de ingrediente achiziționate.

Unul dintre rolurile importante ale barmanului este conceperea unui meniu de bar bine gândit astfel încât din aproximativ 12-13 cocktailuri să reușească să satisfacă toate gusturile invitaților în materie de băuturi: de la cel mai dulce la unul acrișor, de la unul mai spice la unul wow-surprinzător. Întotdeauna vor fi apreciate și încurajate propunerile mirilor la conceperea meniului, dar în același timp intervenția unui expert în domeniu este absolut necesară pentru un balans perfect și spre satisfacția tuturor.

Un exemplu de meniu de cocktail bar pentru o nuntă este acesta:

Cocktailuri cu alcool:

  1. Mojito (rom, lime, mentă, sirop zahăr, apă minerală, gheață) – clasic & freshSummer cocktail
  2. Tokyo Iced Tea (vodcă, rom, gin, lichior pepene, S&S, sprite, gheață) – yummy
  3. Bar Box Dream (rom, lichior blue curacao, sirop cocos, frișcă lichidă, suc ananas, gheață) – dulce & exotic
  4. Lynchburg Lemonade (whisky, lichior triplu sec, S&S, lime, sprite, gheață) – strong & surprinzător
  5. Hugo (lichior soc, prosecco, lime, mentă, apă minerală, gheață) – wow & ușor dulce
  6. Aperol Spritz (aperol, prosecco, apă minerală, portocală, gheață) – amărui bun
  7. Ultraviolet (vodcă căpșuni, lichior parfait d’amour, S&S, suc merișoare, sprite, gheață) – wow

Cocktailuri non-alcoolice:

  1. Hawaii (suc portocale, suc piersici, sirop grenadine, gheață) – dulce
  2. Green Apple (lime, sirop blue curacao, sirop zahăr, suc mere, gheață) – dulce & acrisor
  3. Electric Lemonade (lămâie, sirop blue curacao, sprite, S&S, gheață) – acrișor

Shot-uri:

  1. Jagermeister – clasic
  2. Kamikaze  – colorate & surprinzătoare
  3. After Eight Shot – yummy

After Eight

Pornind de la acest meniu standard ales putem deriva în decursul nunții la alte câteva zeci de cocktailuri. Niciodată un barman nu va refuza prepararea unui alt cocktail clasic sau provocarea unuia sofisticat din afara meniului scris, atâta timp cât ingredientele din bar îi vor permite acest lucru, pentru că întotdeauna vom întâlni, la orice eveniment, persoane care vor cere ”altceva” față de meniul afișat. Pornind de la acest aspect vom fi mereu pregătiți și luând exemplul meniului de mai sus vom putea crea pe lângă:

  1. Cuba LibreFresh cocktail with vodka
  2. Whiskey cola/energy/mere
  3. Vodca orange/energy/mere
  4. Jager mere/energy
  5. Long Island
  6. Gin Tonic
  7. Tom Collins
  8. White Russian
  9. Black Russian
  10. Bullforg
  11. Melonito
  12. Bellini
  13. Blue Lagoon
  14. Mai tai
  15. B52  ……etc

Acestea sunt doar o parte dintre ele, dar suficiente încât să-ți dai seama că posibilitățile sunt multe, foarte multe, depinde doar de îndemânarea și pricepera barmanului pentru execuția lor și tocmai de aceea revin și spun că rolul barmanului la o nuntă sau la orice eveniment care implică alcool este extrem de important. La fel cum un cocktail bar la o nuntă poate fi ”cireașa de pe tort”, la fel poate fi considerat și o risipă de timp, spațiu, energie și bani dacă oamenii din spatele barului nu se ridică la înălțimea petrecerii. Astfel, este important să cunoști îndeajuns de bine firmele cu care vei colabora, vezi păreri și review-uri, căci combinațiile cu alcool pot fi bune la o nuntă dacă știi cum să le servești.

Să fiți sănătoși!

De ce să alegi cocktail bar la nuntă?

Bar la nunta

Una dintre cele mai des întâlnite întrebări ale viitorilor miri este dacă își aleg sau nu cocktail bar/ bar mobil la nuntă.

În timp ce unii miri nu concep existența petrecerii nunții fără băuturi de la cocktail bar, alții își pun întrebarea dacă ar fi oportun să aibă barman la nuntă sau nu.

În luna februarie a acestui an (2018) am organizat un workshop cu tematica ”Cocktail bar la nuntă și degustare meniu de băutură” unde am prezentat motivele pentru care un bar mobil la orice eveniment este binevenit.

O nuntă începe lejer, invitații se acomodează cu locația, cu oamenii din jur, studiază aranjamentele florale, identifică fiecare serviciu pus la dispoziție și memorează zonele de prim interes: ringul de dans și DJ-ul sau formația, ospătarul care ii va aduce mâncarea și binențeles barul.

În 85% din cazuri unde există cocktail bar la nuntă în primele 2 ore invitații își vor comanda băuturile preferate prin intermediul ospătarului, fie că este vorba de așa-zisa băutura sălii: bere, vin, țuică etc, fie că este vorba de cocktailuri. Apoi, după dansul mirilor și după începerea efectivă a petrecerii, la fel 85% din invitați vor veni la bar să comande barmanului cocktailul dorit. Pentru că acesta este rolul unui cocktail bar: să scoată invitatul din confortul său de la masă și să îl facă să revină la bar din două motive:

  1. Pentru că i-a plăcut băutura
  2. Pentru că a socializat cu barmanul sau cu un alt invitat ce se afla la bar în acel moment.

Este binecunoscut faptul că la orice eveniment și în orice împrejurare un bar bine poziționat și aranjat va fi un pretext de socializare pentru orice persoană. Și tocmai de aceea, barul ca pretext de socializare și barmanul trebuie să formeze o echipă grozavă. Rolul barmanului și responsabilitățile sale sunt foarte importante la o nuntă. El nu poate fi doar o simplă persoană ascunsă în spatele unui mobiler care să facă băuturi după o listă de meniu prestabilită. El va intra în contact direct cu invitații, va socializa cu ei, va afla preferințele lor în materie de băuturi și abia apoi le va servi un cocktail pe măsură.

Când te gândești la cocktail bar te gândești la culori vii, un strop de exotic și diversitate de gusturi și în acest sens, chiar dacă va exista un meniu de bar listat pe mese cu 12 cocktailuri, atâta timp cât ingredientele din bar o vor permite, barmanul va concepe la cerere și alte băuturi din afara meniului.

De exemplu, orice meniu de cocktailuri va conține cel puțin o băutură pe bază de rom – cum ar fi un clasic Mojito (rom, lime, mentă, sirop de zahăr, sifon, gheață), dar nu e neapărat să conțină și Cuba Libre (rom, cola, lime, gheață). Însă dacă un invitat va merge la bar și va cere un Cuba Libre, deși el nu apare pe meniu, este clar că barmanul îl va servi; are în bar baza alcoolică rom, are lime și ce bar nu are cola? Este normal și firesc să servească și alte băuturi din afara meniului stabilit pentru că la orice nuntă, orice eveniment vor exista cel puțin două persoane care vor dori altceva și ei îi vor cere barmanului ”-Fă-mi ceva bun.”

Buni la bar

Și să nu vă fie mare mirarea când își vor face apariția la bar mătușile și vecinele pentru că un bar mobil este de cele mai multe ori un element nou pentru ele. În primă fază curiozitatea o va împinge pe cea mai curajoasă dintre ele la bar care va ajunge să comande inevitabil cocktailuri pentru toată masa: ”Mai dă-mi unul din ăla cu roșu că mi l-au luat fetele de la masă”. Apoi, încet, încet vor veni pe rând la bar pentru că este plăcut să poți sta la bar ca o doamnă și să-ți comanzi un cocktail sofisticat.

Dar, binențeles că nu putem vorbi de nuntă cu bar mobil și să nu menționăm de shoturi.

Sesiunea de shoturi are un farmec aparte, unește toți invitații întro veselie, întrun dans, întro bună dispoziție, întrun cântec și o voie bună, exact așa cum te aștepți de la o nuntă reușită!

Nunta la Cluj

Și cum altfel să fie o nuntă? Decât plină de iubire, dans și voie bună!

Să fiți iubiți!

Private party – Salicea, Casa Dinainte

poza-private-party

poza-private-party-2

Am avut ocazia sa cunoastem un cuplu extraordinar, Gabi si Andra, care au facut o petrecere absolut minunata. Au fost alaturi de ei oameni frumosi, tineri, parinti si copii, exact asa cum iti imaginezi ca ar trebui sa arete o familie mare si fericita!

Un eveniment deosebit, cu putine emotii, cu multe zambete si suprize si muuuuult dans! Cocktailuri racoroase intr-o zi calduroasa de vara au fost servite pe terasa care parca devenea neincapatoare de atata voie buna.

Pentru o zi am devenit parte din familia lor, iar asta ne-a facut si mai fericiti!

Si binenteles ca seara nu se putea incheia altfel decat cu o baie in piscina :)

Nunta Andrei si Alexandra la Campia Turzii

nunta-c-turzii-3

nunta-c-turzii

 

Intr-o zi minunata de duminica, am avut placerea de a organiza si a desarvarsi un cocktail bar minunat pentru a face nunta Alexandrei si a lui Andrei completa. Oameni frumosi, tineri si mai putin tineri s-au adunat la bar sa guste din bauturile pregatite special pentru ei. Oferta de cocktailuri a fost conceputa special pentru evenimentul lor, astfel incat fiecare din invitati sa sa regaseasca in cel putin 2-3 variante de mixuri de bauturi.

Invitatii s-au simtit minunat, iar petrecerea a tinut pana tarziu. Mirii nostri au fost relaxati si s-au putut bucura de o petrecere grozava! Felicitari si o viata plina de iubire va dorim <3